Old Trafford // The Theatre of Dreams

I’m so glad that I had the chance to visit Manchester United Stadium, Old Trafford, Last Summer. It’s been a year actually since my visit, but right now I’m my hectic days full of tests and assignments that I haven’t post any in a while.


Post ini tentang passion dan kecintaan saya terhadap sepak bola.

Gue memang gak bisa main bola, bahkan kalau mau jujur, gue lebih bisa main basket daripada futsal atau sepak bola. Tapi namanya juga suka, mau gimana lagi, match jam 2 pagi juga akan ditonton.

Dennis Bergkamp once has said :

“When you start supporting a football club, you don’t support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.”

And there I found myself somewhere among the millions of Man Utd supporter.

Bagi pecinta sepakbola, bisa menginjakkan kaki di stadium klub favorit nya gak hanya sekedar wisata, tapi bagaikan ziarah. I may sound hyper but it is true.

Berlokasi di Sir Matt Busby Way, Manchester, United Kingdom, Old Trafford merupakan Stadion sepakbola terbesar kedua di Inggris (after Wembley i suppose?) dengan kapasitas kurang lebih 75.000 kursi. Di dalamnya, gak cuman ada lapangan, tapi ada museum, cafe, Megastore, dan masih banyak lagi.

Seneng banget sih, bisa sampai ke Theatre of Dreams. Benar-benar kayak mimpi rasanya. Coba kalau perginya desember, bisa tuh nonton boxing day, tapi ya sudah lah ya. I’m grateful though.

DSC03465

old-school style kit

Manchester United’s 1971-74 kit, and there was a signed matchball from the 8-2 FA Cup fifth round victory over Northampton Town on 7 February 1970, when Geroge Best scored six goals.

 

DSC03468

George Best Collection

 

 

DSC03469

Trophy Collection. Banyak, ya ? hehe

 

 

DSC03470

the latest premier league trophy they’ve won

 

 

DSC03492 (1)

press conference room

 

Sejujurnya, gue pengen banget dapet kerjaan yang berhubungan sama sepakbola, misalnya; reporter bola, presenter bola, jurnalis, atau bahkan fotografer. Supaya bisa ikut dateng kalo ada big match atau event besar seperti World Cup, atau Euro Cup, dan pastinya biaya gak ditanggung sendiri dong, alias gratis hehehe. That will be my lifetime dream; to stand among the incredible supporters, singing and chanting for my favorite football club, and to feel the mesmerizing atmosphere under the stadium sky.

 

DSC03520

the tunnel

 

 

DSC03487

say hi to the clear stadium sky

 

 

Setiap orang boleh bermimpi, ini hanya satu mimpi terwujud dari sekian banyak mimpi yang masih menunggu untuk dicapai.

 

tertanda,

Pramesi

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s